ABOUT ME


ABOUT ME

Hi! Ik ben Romy: een 22-jarige illustrator uit Groningen.

Vanaf kleins af aan ben ik al veel aan de keukentafel te vinden met papier en kleurpotloden. Ook verzamelde ik al vroeg veel dingen die ik buiten vond. Alles nam ik mee naar huis om er weer iets nieuws mee te creëren. Dat wat ik vroeger zo leuk vond, probeer ik nog steeds in mijn werk terug te laten komen.

De illustraties en animaties die ik maak, zijn herkenbaar aan de speelse en kleurrijke stijl die ik gebruik. Met deze beelden probeer ik mijn kijk op de wereld te delen en het leven iets minder “zwaar” te maken. Eigenlijk uit alles wat ik zie of wat ik mee maak, haal ik mijn inspiratie. Door zoiets “kleins” als een penseel of een potlood kan ik mijn wereld verbeelden in illustraties.

Toen ik na mijn middelbare school niet zo goed wist wat ik wilde worden, besloot ik om een opleiding in kunst te gaan volgen op de school voor de kunsten in Groningen. Daar leerde ik veel over mijzelf en in mijn tweede jaar begon ik mij meer te focussen op illustratie. Dit is ook uiteindelijk de richting die ik heb gekozen op mijn vervolgopleiding op kunstacademie Minerva.

In de afgelopen jaren heb ik al veel toffe dingen mogen doen en nog steeds ben ik elke dag op zoek naar nieuwe, interessante en leuke uitdagingen. Het leukste aan illustreren en animeren vind ik dat ik op papier/digitaal kan maken wat de opdrachtgever in gedachten heeft of om juist met iets verrassends te komen!

Opleidingen/stages:

Bachelor Design – Kunstacademie Minerva Groningen
2016 – 2019

Stage Pottenbakkerij U pain I fire – Vancouver, Canada
Maart 2015

Stage Armando Mesias – Barcelona, Spanje
November 2014

Stage cultureel centrum Tres Serveis Culturals – Palma Mallorca, Spanje
Augustus & september 2014

Vormgeving Art&Design – School voor de kunsten Groningen
2012 – 2016